Långpromenad i Svartedalen

Äntligen är det sommar och semester, och vad passar då bättre att roa sig med än att packa ner en picknick och ge sig ut på en skogspromenad?
Sagt och gjort, picknick i form av några minipajer med champinjonfyllning, en sallad och lite vindruvor packades ner, och till det skulle det ju egentligen ha varit en flaska vin, men eftersom man nu bor i stan och promenaden skulle gås ute i skogen så fick det istället bli hemkokt flädersaft till maten.
Väl på plats i Svartedalen så var tanken att vi skulle gå en liten lagom eftermiddagsrunda på strax över en timme som min goda vän Jennie hade rekommenderat.

Här kom vi till ett litet hus som kanske hade varit lagom stort för mig och Saffran?

Finn 2 fel....
1. Skorna är inte anpassade efter väglaget
2. Vi är i mitten av juli nu, varifrån kommer detta väglaget?

Dags för mat. Mums, gott var det:)

Fantastisk utsikt

Till och med Saffran tar sig tid att titta på utsikten en liten stund.
.
Efter ett tag insåg jag att vi hade nog gått fel, vi kom inte runt den lilla sjön så som Jennie hade beskrivit det, så vi vände för att gå samma väg tillbaka igen. Efter att ha gått en bra bit så insåg jag också att vi måste vara helt fel ute, vi kom nämligen inte tillbaka till våran lilla bil...

Men eftersom jag ju visste att bilen stod parkerad vi en liten väg som ledde rakt ner i sjön så borde det ju bara vara att gå längs stranden runt den lilla sjön tills vi hittade den lilla vägen. När vi väl hade klättrat upp för stup och över nerblåsta träd och tagit oss igenom sumpmarker så kom vi tillslut tillbaka till platsen där vi började gå längs stranden... Vi hade alltså gått runt fel sjö, och bilen stod parkerad vid någon annan liten sjö.
Vid det laget hade Saffran tröttnat på sin veliga och omständiga matte och började med bestämda steg att gå åt vad jag trodde skulle vara helt fel håll, men hon såg så målmedveten ut och tittade så uppfodrande på mig så jag fick snällt knata efter. Då tog det cirka tjugo minuter så var vi tillbaka till bilen igen... Och den promenad som skulle ta lite över en timme tog istället fyra timmar... Jaja, det var vackert väder, fantastisk natur och lite välbehövlig motion så här på semestern:)
Dagens hjälte<3

RSS 2.0