I väntan på sommaren...

...tyckte jag att det var dags att hitta på något somrigt, och bestämde mig för att bjuda hem mina trevliga systrar på en grillmiddag. Dagen fick börja med en storstädning, för sen jag la ner det där med att dejta och till följd av det skulle försöka att göra ett gott intryck på folk, så har det där med storstädningar blivit ett all ovanligare inslag i mitt hem..
På menyn stod grillad lax med potatisgratäng, chevré- och honungssås och ädelostsallad, och till efterrätt blev det en pannacotta med vit choklad och blåbär. Dessutom hade jag köpt lite nötter som jag tänkte skulle vara ett trevligt tilltugg efter maten, men eftersom maten nu inte var klar när mina utsvultna systrar klev innanför dörren var nötterna det som tog slut först av allt.. Jag hoppas att de var goda, för jag hann aldrig att smaka på dem!
Nåväl, finporslinet dukades fram, maten var fantastiskt god (jag är en väldigt begåvad kock om jag får säga det själv;)), det fnittrades hej vilt och minsta systern hade kameran i högsta hugg.. Jag har ju helt klart världens roligaste systrar, med helt knäpp humor och samtalsämnen som varken kan eller bör återges i text. Här kommer några av Moas bilder som får illustrera kvällen:
Nötterna hann dock aldrig komma med på bild.. Men nu längtar i alla fall jag till sommaren!!!

Annalkande däckbyte

Nu har vi kommit till den tiden på året då alla mina feministiska värderingar och föresatser bara verkar försvinna. Det är alltså dags att byta däck på bilen, och jag sitter och klurar på hur jag ska lösa det den här gången. Jag tror att jag har fått hjälp av alla i min bekantskapskrets minst en gång nu, och det är inte längre någon som tror på att jag inte kan.. Men jag har i alla fall kommit fram till tre alternativ på hur jag ska lösa problemet.
.
Alternativ 1:
Hyra någon som kommer hit med sina verktyg, letar upp nyckeln till förrådet, tar ut sommardäcken, byter däck och till sist stuvar in vinterdäcken i förrådet igen, ungefär som en prostituerad, fast med lite andra arbetsuppgifter. Jag kan koka te så länge och stå klar med fika när arbetet är klart..
Alternativ 2:
Att åka till en verkstad och där betala för att någon annan utför arbetet. Men då måste jag själv leta reda på nyckeln till förrådet, släpa ut däcken, krångla ut hundburen och placera den på något lämpligt ställe. Sen är det bara att konstatera att det inte får plats fyra däck i mitt bagageutrymme, utan jag blir tvungen att åka i två omgångar. Sen blir väl däcken förhoppningsvis bytta, och jag kan åka hem igen i två vändor med mina vinterdäck i bagaget, stuva in dem i förrådet igen och sen hämta hundburen på det lämpliga stället och krångla in den i bagaget igen.
Det känns nästan som att det blir lika mycket jobba som att byta dem själv..
.
Alternativ 3:
Att byta dem själv! Till saken med att byta dem själv hör att den enda form av träning jag utför är stillsamma hundpromenader. Därav har jag inte en enda muskel i hela överkroppen. Det tyngsta överkroppsarbete jag utför är när jag försöker få stängt överfulla pärmar på kontoret. Hade jag varit kille så hade uttycket "bröstkorg som en frukosflinga" antagligen passat in fint på mig:/
Nästa problem är att jag inte äger rätt sorts verktyg. Jag behöver införskaffa mig en domkraft, ett skruvkors och någon sorts pinne att fästa i skruvkorset för att med hjälp av hävstångseffekten kunna skruva upp skruvarna. Sigge på hundklubben påstår att jag behöver en kurs i grundläggande garagevetenskap, men jag tycker att jag börjar få ordning på terminolgin nu:)
Sen är det väl bara att byta, lätt som en plätt, eller??
.
Jag får nog fundera ett par dagar vilket av alternativen som är det lämpligaste. Om någon känner en lämplig "alternativ 1" så får ni hojta till..

RSS 2.0