På bio med syster yster

Igår var det lördag och något så ovanligt som en obokad lördag. Inte ens en endaste liten hundaktivitet stod på agendan. Lika bra det med tanke på gårdagens väderlek. Det fick bli en liten shoppingtur på förmiddagen, tyvärr verkade haela Göteborg ha kommit på idén att åka in en sväng till Nordstan i ösregnet.. Efter att ha besökt två affärer och fått inhandlat det absolut nödvändigaste så gav jag upp och åkte hem istället.
Jag försökte googla fram en bild som skulle illustrera gårdagens kaos i Nordstan, men de enda bilder som fanns när man sökte på shopping föreställde lyckliga kvinnor med en massa kassar i händerna:/ Tydligen blir man lycklig av konsumtion??
Kvällen blev betydligt bättre. Då skulle jag och syster yster gå på bio. Vi hade tänkt se "Mannen från LeHavre", men eftersom vi i vanlig ordning var lite sena så var biljetterna slutsålda. Vi köpte biljetter till en annan film istället, "Alper" hette den, och passade på att äta middag på Linnéterrassen innan den började.
http://www.hagabion.se/program/visningar/hagas-schema/17-23-feb/alper
En mycket ovanlig, lite konstig och väldigt segstartad film, men jag tror att jag tyckte om den... Ungefär en halvtimme in i filmen började man att förstå vad den handlade om, och den började bli spännande.
Filmen handlar om en grupp på fyra personer som kallar sig för just Alper. Den här gruppen ägnar sig åt att spela döda personer, och anlitas av de dödas släktingar som fortfarande låtsas att deras döda föräldrar, äkta makar eller barn lever. Filmen får till sist ett väldigt abrupt slut och lämnar många frågor öppna..
Men nu är det söndag igen, och jag och Saffran ska börja förberda oss för ännu en dag i sökskogen:)

%#/&¤#& nyårslöften

Precis som de flesta andra i det här landet så avgav jag löften om ett nytt hälsosammare liv för lite mer än en månad sen.. Jag har aldrig varit typen som hårdtränar, sväljer råa ägg och svettar ut lättjan ur kroppen... Snarare föredrar jag att sitta i soffan med en bok och smaska i mig chokladpraliner:) Lägger man där till de senaste årens jul- och semesterkilon så är det dags att göra något innan situationen urartar helt.
... så tanken var att jag nu skulle försöka förvandla denna köttbulleformade kropp till någet slankare... typ en prinskorv..  Resultatet har än så länge varit blygsamt, ynka två kilon har försvunnnit och jag kan fortfarande inte göra ens en riktig armhävning:/
Skam den som ger sig, idag är nya proteiner inhandlade och nu blir det pulverdiet, på halvfart i alla fall, för som praktikant så får jag gratis lunch på min praktikplats, vilket är guld värt i en students emellanåt sviktande ekonomi:)

RSS 2.0