Lite sökfunderingar....

Nu har det gått en vecka sen vi kom hem från en helgs sökträning i Håverud, där själva sökträningen gick sådär, även om lägret var väldigt trevligt för övrigt. Men även på sökträningen gången innan så krånglade det, även om det inte var i samma utsträckning, så när det återigen var dags för sökträning igår så körde jag fegisvarianten, och backade bandet långt för att det skulle gå bra och så att vi skulle få tillbaka lite självförtroende.
.
Problem: Hon har fått sämre dragning ut, och slarvar med att gå ut på djupet.
När uppstod problemet: Det började för kanske en månad sen, i samband med att jag har börjat lägga in lite fler tomslag.
.
Lösning 1: Backa tillbaka i träningen och göra hittaövningar ett tag, där figuranten leker framåt i rutan, och lägga in enstaka tomslag på det.
.
Fördelar: Fokus ligger hela tiden ut i rutan och aldrig in mot mig. Dessutom sparar det lite på de små pissmyrebenen att hon slipper springa in och hämta mig hela tiden, och energin kan istället läggas på ett par extra slag.
Nackdelar: Det kanske är ett onödigt steg bakåt. Saffran är trots allt bara ett år och problemet har funnits i mindre än en månad. Kanske är det inte ens ett problem utan en fas?
.
Lösning 2: Köra på som vanligt med lösrullar och enstaka tomslag, och däremellan befästa markeringarna med lite markeringsövningar och träna mer på linjetagen.
.
Fördelar: Det blir en bättre helhet och framslagen kommer naturligare (?). Får vi dessutom lite bättre ordning på linjetagen så tror jag att det blir lättare att "styra" henne rakt ut.
Nackdelar: Hon måste fortfarande behålla en viss fokus på mig och på vart jag är. Dessutom så blir kedjan fram till belöning för att hon går ut på djupet betydligt längre.
.
Det här var lite spontana sökfunderingar på en söndagskväll, och eftersom man tydligen inte ska byta metod mellan varje träningspass så är det väl bäst att jag bestämmer mig för en av dem... Förslag på hur jag bör tänka i den här frågan mottages tacksamt :)

RSS 2.0