Vårigt sök

Äntligen vår och idag var det återigen dags för sökträning:) Dagen till ära var vi fem glada filurer plus hundar som dök upp på parkeringen vid Stenungsunds BK. Det gjorde att vi både hann med att grilla och köra igenom alla hundarna två gånger.
Det första passet gick lite knackigt med en lite för överladdad Saffran. Det började redan på första skicket, jag skulle börja med att skicka henne till höger, och bara ett par meter ut i rutan vindar hon in figgen i vänsterhörnet och drar dit istället:/ Sedan händer väl inga större misstag, utan mest småsaker som att hon går lite snett och krokigt. Ända tills vi kommer till sista figgen, som är Sigge gömd i en låda. Hon springer ut, tar rullen, är på väg in, men börjar nosa på något och tappar bort sin rulle!!!! Kommer på att hon ju egentligen inte har tid att stå och nosa, och springer tillbaka ut till Sigge igen utan att ha varit inne på stigen för att hämta upp mig... Det var nog två hjärnceller som krockade där i hennes lilla huvud..
Sen var det tid för grillning och Saffran fick under tiden ligga och tänka över sina synder. Och det hade hon verkligen gjort när det var dags för nästa pass. Då var det tre raka fina skick med klockrena markeringar och påvis, och ett jättefint tomslag. Detaljer som att figgen ligger gömd under ett nät eller i en låda är inte det minsta skrämmande för en liten fröken med pissmyregener i blodet, och alla timmar vi har spenderat i skogen börjar verkligen att ge resultat.
Här kommer lite bilder på Saffran in action tagna av Peo Andersson från förra helgens sök..

Kommentarer
Postat av: Lars på ön

Underbara flygbilder!

2012-03-12 @ 08:10:49
Postat av: Anonym

Vilka härliga bilder på lilla Tollare-Trollet! Det syns verkligen att hon älskar sitt arbete! :)

Jag funderar på att börja med spår eller sök med Bojjan nästa år, kan hända att jag kommer till dig för att få tips då... ;)

2012-03-12 @ 14:06:40
Postat av: Josefin

Vilka underbara bilder :D

Kul att det går så bra i söket, det är så härligt när det börjar flyta på!

2012-03-18 @ 19:29:19
URL: http://kubaochheidi.bloggain.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0